FOREBYGGELSE I SKOLERNE

Social pejling, styrkelse af social kapital
- forebyggelsesmodellen
Hvilken rolle spiller forældrene?

Et velfungerende forældre-fællesskab kan være afgørende for klassens trivsel og til at forebygge eventuelle problemstillinger og konflikter. Nogle gange kan det være relevant med et reelt forældrenetværk - i andre tilfælde vil gode, forebyggende input være nok.

 

Jeg holder gerne et oplæg for forældre i en klasse, hvis der kunne være et ønske om dette. Kontakt mig for at få mere at vide.

Den udvidede model for social pejling

Den udvidede model for social pejling er udviklet af professor Flemming Balvigs og Lektor Lars Holmberg.

Jeg har i min tid som SSP-konsulent arbejdet meget med denne model og kommer gerne og fortæller om den, og hvordan modellen kan afhjælpe risikoadfærd i skolerne, både til forældre, men også til fagpersoner i skoler og på SSP-området.

Kontakt mig endelig, hvis du vil vide mere.

Lær mere om forebyggelsesmodellen

Forebyggelsesmodellen og forebyggelse i skolerne generelt, er et emne, jeg kan fortælle mere om gennem et foredrag eller et kursus.

Kontakt mig for at finde ud af, hvad der bedst svarer til jeres behov.

 
 
 

Social pejling og styrkelse af den sociale kapital er begge vigtige elementer i forebyggelsesmodellen, der er beregnet til at beskrive, hvordan man med det forebyggende arbejde kan mindske risikoadfærd, øge trivslen og sikre inklusion i samfundet.

Social pejling er et sociologisk begreb fra midten af 80'erne, der kort sagt drejer sig om, at man ofte har en overdreven forestilling om, hvad andre mennesker gør. F.eks. hvor meget alkohol andre børn i klassen drikker, hvor sent de må være ude og hvor meget de får i lommepenge. Ved at arbejde med disse forestillinger, kan man mindske børnenes/de unges risikoadfærd.

Klasser med en høj social kapital viser sig at have relativt færre elever, der begår eller er udsat for risikoadfærd. Så jo mere man kan påvirke den sociale kapital i en positiv retning, jo færre elever vil komme ud i problemer.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now